L’IFCT CRIDA A INSCRIURE’S EN ESTUDIS CATALANS PER FORMAR SEMPRE MÉS MESTRES BILINGÜES

L’IFCT (Institut Franco-Català Transfronterer) comunica :
L’IFCT llança una crida als estudiants i liceans a inscriure’s en Estudis catalans a la universitat per formar sempre més ensenyants bilingües – professors d’escola, professors de secundari – de manera a generalitzar les classes bilingües i immersives de català.

Sem els catalans que hem de decidir com volem ensenyar, utilitzar i transmetre la llengua del país, i no un grapat de magistrats « constitucionals » reaccionaris i ideològicament hostils a la diversitat i al respecte de la igualtat.

El 76% dels habitants del departament són favorables a l’ensenyament bilingüe (Enquesta d’usos lingüístics ) ; 5 300 alumnes ja aprenen en català (9%). El bilingüisme escolar i la immersió s’han de desenvolupar per respondre a les necessitats de la societat catalana.

L’objectiu és que els pròxims anys arribem a 25 000 alumnes a les fileres bilingües públiques, a les escoles immersives d’Arrels i de la Bressola. Els estudiants de català futurs ensenyants bilingües són la clau i la resposta als ucasos ineptes del Consell constitucional.

Inscripcions i contactes : https://www.univ-perp.fr/fr/je-minscris i ifct@univ-perp.fr.

Le drapeau catalan