EL CONSELL CONSTITUCIONAL DECIDEIX L’EUTANÀSIA DE LES LLENGÜES REGIONALS

L’APLEC crida a manifestar dissabte 29 a Perpinyà  

Una autèntica vergonya. Un escàndol major. La decisió del Consell constitucional el 21 de maig – sol·licitat per diputats En Marche i el Ministre d’Educació Jean Michel Blanquer – de refusar de legalitzar la immersió lingüística i els accents de les llengües « regionals » tal com havien aprovat una ampla majoria de diputats amb la llei Molac portarà cua.

La decisió sobretot és absurda i il·legítima. És una veritable incitació a la desobediència oberta.

L’APLEC i tots els amants del català criden a manifestar dissabte 29 de maig a 3h a la plaça de Catalunya de Perpinyà contra una decisió iniqua, inepta i antidemocràtica. Incita a lluitar encara més contra unes pràctiques injustes, a reflexionar ara que venen eleccions sobre qui permet que s’aprovi aquest permís d’eutanasiar unes llengües ja en dificultat.

L’APLEC demanarà que se suprimeixi la menció de la llengua a l’article 2, manipulat per tots els enemics de les nostres llengües per oposar-s’hi. Un grapat de parisencs incompetents en lingüística i en pedagogia, que viuen en temps del colonialisme del segle 19, se permeten de rebutjar, en ple segle 21, el respecte de l’alteritat i la diversitat lingüística, en un patètic combat de rereguarda.