Sant Jordi ‘en marxa’ al Consell constitucional

Després del vot històric d’una llei de protecció de les llengües regionals, ara ve una Sant Jordi històrica: com a regal, més de 60 deputats LReM han formalitzat aquest 23 d’abril un recurs davant del Consell constitucional contra la llei, després que el president de la República hagi retardat fins al darrer moment la promulgació del text. Una veritable vergonya.

Paul Molac, promotor de la llei, se demana « De què tenen por ? » Segurament que aquest primer marc jurídic pugui ajudar a salvar unes llengües en perill d’extinció a França.

L’APLEC denuncia aquests parlamentaris partidaris del monolingüisme i còmplices de linguicida agreujat. Aquests diputats que, com el ministre d’Educació, tot dient el contrari, de fet són contra l’ensenyament de les llengües regionals. L’APLEC fa una crida als diputats catalans perquè intervinguin a prop de llurs col·legues per retirar al més aviat el recurs.

Sabem tot l’amor del Consell constitucional per les llengües regionals ; és urgent que aquests parlamentaris rectifiquin llur decisió i acabin aquest assetjament indigne d’un país democràtic.