COMUNICAT DE PREMSA

L’APLEC, Associació per a L’Ensenyament del Català, comunica:

L’APLEC, l’Associació per a l’ensenyament del català a Catalunya Nord, gràcies al sosteniment del Departament i la Regió, comença a distribuir les 8.500 unitats del n°153 de la revista Mil Dimonis a les escoles que fan iniciació de català, a les escoles que tenen classes bilingües, a les escoles immersives, Arrels i Bressola, i també a les classes de 6a i 5a dels col·legis que fan català. A finals de mes el número 153 sortirà encartat a L’Indépendant.

També se pot adquirir a la Llibreria de Perpinyà i llegir en línia al portal web de l’APLEC.

Abonaments: mildimonis@aplec.cat i www.aplec.cat

Portada número 153 revista Mil Dimonis.

COMUNICAT DE PREMSA

LA REFORMA DEL PROFESSORAT AMENAÇA L’ENSENYAMENT
BILINGÜE

L’APLEC demana la creació d’una llicència de PE bilingüe

L’APLEC, Associació per a l’Ensenyament del Català, comunica:
La reforma de la formació del professorat anunciada les últimes setmanes pel govern no preveu preparar els futurs professors d’escola (PE) per a l’ensenyament bilingüe. El nou format del concurs i les futures Escoles Normals Superiors no produirien noves generacions de professors d’escola en llengües regionals.

Davant el que suposa una amenaça directa i un atac a l’educació bilingüe (prop de 4 000 estudiants catalans i uns 100 000 estudiants a França, amb totes les llengües juntes), l’APLEC ha sol·licitat les ministres de l’Educació Nacional i de l’Ensenyament Superior, i demana la creació d’una llicència específica de professorat de les escoles bilingüe amb un mínim del 50% d’ensenyament de i en llengües regionals.

Aquesta setmana, l’APLEC ha demanat la ràpida intervenció dels elegits (Regió, Departament, batlles i parlamentaris) i de l’OPLC per donar suport a aquesta demanda.

PUBLICACIÓ de «DICCIONEMA», INÈDIT de PERE VERDAGUER, en HOMENATGE a l’ESCRIPTOR

L’APLEC, Associació per a l’Ensenyament del Català, comunica :

A l’ocasió de la festa de Sant Jordi, APLEC i OPLC, Oficina Pública de la Llengua Catalana, publiquen amb el suport del Consell Departamental, un nou poemari de Pere Verdaguer, “Diccionema”, en homenatge a l’escriptor nord-català i fundador de l’Associació per a l’Ensenyament del Català, APLEC, que celebra el seu 40è aniversari. El “Diccionema” es repartirà amb motiu de la Festa del Llibre i la Rosa als 1.500 alumnes de de col·legis i liceus que estudien català. El recull es presenta aquest dimecres 24 d’abril a les 6 i mitja a la Casa dels Països Catalans de la Universitat. També s’ofereix als lectors de L’Indépendant gràcies al suplement especial de Sant Jordi inclòs al diari del dimarts 23 d’abril. A més de ser autor de desenes d’obres (novel·les, ciència ficció, assaigs, manuals, contes, poemes…), Pere Verdaguer també va ser un incansable difusor i divulgador de la llengua catalana a través de milers d’articles de premsa que va publicar regularment. . tota la seva vida. Va ser ell qui va llançar fa 50 anys la publicació d’articles i columnes en català a L’Indépendant, de la qual va ser col·laborador fins al 2016.