PRESENTACIÓ a ENCAMP DEL ‘CORREU DE LA UNESCO’ EDITAT GRÀCIES A LA COL·LABORACIÓ ENTRE PERPINYÀ, LA GENERALITAT i ANDORRA

Aquest dimecres 26 d’agost s’ha presentat oficialment la nova edició en català del ‘Correu de la UNESCO’ al Ministeri de Cultura d’Andorra a Encamp, en presència de la Ministra de Cultura, Sílvia Riva, de la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya Mariàngela Vilallonga, i del director de l’IFCT – els Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà –, Alà Baylac Ferrer.

També eren presents, entre altres autoritats, els responsables de política lingüística d’Andorra, Joan Sans, i de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Maria Ubach Font, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra.

La revisa de la UNESCO que difon els ideals de pau, de cultura, d’educació i ciència, havia estat publicada en català de 1977 fins a 2001. El català és actualment una de les 10 llengües en les quals s’edita aquest mitjà de les Nacions Unides. Tots han lloat la cooperació exemplar i benèfica entre els tres territoris catalanòfons veïns, que s’ha realitzat gràcies al suport de les institucions dels respectius territoris. A Catalunya Nord, la iniciativa ha vingut de l’IFCT, gairebé simultàniament que es feia la proposta des de la Comissió nacional Andorrana per la UNESCO i del seu secretari general Jean Michel Armengol, i dels responsables de l’Associació UNESCO d’Igualada.

La publicació beneficia del suport financer de l’Oficina pública de la llengua catalana (OPLC). Professors de català de la Universitat de Perpinyà porten a terme la revisió de versió catalana i l’APLEC, Associació per a l’ensenyament del català coordina la difusió de la versió impresa a prop dels professors de català de secundari i de les biblioteques del departament. El segon número a punt de sortir tractarà de la covid-19 des d’una visió feminina. La revista és disponible en línia gratuïtament :

https://unesdoc.unesco.org/search/8d23f742-d3df-4b38-a253-245920cdbad9/N-0dc337ae-5fe8-499d-adf9-1708dbda785c.