INSCRIPCIONS en LLICENCIATURA i en MÀSTER : EL CATALÀ, POSA-T’HI !

Després un any escolar i universitari estrany i estressant, els estudiants aprofiten de les primeres setmanes de l’estiu per enllestirr llurs projectes professionals i preparar llurs dossiers d’inscripció.

Ara és el moment de pensar a la via dels estudis superiors de català a la Universitat de Perpinyà, i d’aprofitar del plus ‘català’ : llicenciatura i màster d’Estudis catalans condueixen a les professions de l’ensenyament del català i de l’ensenyament bilingüe, als oficis de la traducció i a totes les feines per lesquals una sòlida formació de llengua i civilizació catalanes, així com coneixences en qüestions transfrontereres representen un plus i un argument decisiu a l’hora de la inserció professional en molts dominis d’activitats.

Nombroses modalitats són proposades per fer estudis superiors de català : presencia, a distància, en doble inscripció, a mig temps… Inscripcions i informacions en línia a www.univ-perp.fr des d’ara i fins al setembre. Per qualsevol precisió o projecte individual específic contacteu directament l’IFCT : ifct@univ-perp.fr o per telèfon (33/0) 468 66 22 10.

Assemblea general de l’APLEC a Baó

Dissabte 4 de juliol ha tingut lloc l’assemblea general de l’Associació Per L’Ensenyament del Català, realitzada amb totes les precaucions relatives al coronavirus. L’indret escollit per aquest any no ha estat per casualitat: els locals d’Aire Nou de Bao, associació que ha estat guardonada per la Generalitat de Catalunya pel seu activisme en defensa de la llengua i de la cultura catalanes.

Els i les adherents han pogut aprovar el balanç així com els projectes per l’any a venir, tot saludant especialment la nova col·laboració establerta amb l’Indépendant que ha publicat per segona vegada la revista per infants en català Mil Dimonis, i també l’arrencada de l’Oficina Pública de la Llengua Catalana.

INSCRIPCIONS en MÀSTER MEEF per SER PROF de CATALÀ

Les inscripcions en màster MEEF (Métiers de l’éducation, de l’enseignement et de la formation) són obertes i han de ser formalitzades el més aviat (www.inspe.fr) per tots els estudiants  les estudiants que preveuen de preparar l’any vinent el concurs de l’Éducation nationale – CAPES de català – que condueix al professorat de català en col·legi i liceu (una desena encara no tenen professor).

Els estudiants en particular han d’aprofitar el darrer any abans de la reforma del concurs que en 2022 necessitarà de ser en 2n any de màster per a ser candidat.

Els estudiants i candidats interessats per la preparació del CAPES de català i per la formació al professorat de català al secundari poden contactar l’IFCT per tota informació o precisió (ifct@univ-perp.fr) o per telèfon 04 68 66 22 10.